Майстерка бойківської кухні

Проєкт спрямований на відродження та збереження традиційної бойківської кухні шляхом дослідження та відтворення кулінарних традицій у гірських районах Сколівських Бескидів. Проєкт дозволить підвищити використання етнокультурної спадщини, залучити більше відвідувачів до об’єктів природної та культурної спадщини та збільшити різноманітність та якість туристичних послуг. Фестиваль «Майстерка бойківської кухні» проведуть місцеві газди та газдині, які бажають поділитися своїми безцінними знаннями з метою збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини. Посилення культурних зв’язків та співпраці, популяризація бойківської кухні, розвиток гастрономічних турів сприятимуть розвитку туризму в гірських регіонах.

Український культурний фонд та Східницька селищна рада підтримали проєкт "МАЙСТЕРКА БОЙКІВСЬКОЇ КУХНІ", зокрема проведення одноіменного фестивалю на хуторі Ровінь в селі Довге, Східницької ОТГ, Дрогобицького району 26 вересня 2021 року!
 
 

 Програма фестивалю

«Майстерка бойківської кухні» 

26 вересня 2021 року

с. Довге, Східницька ТГ, Дрогобицького району, Львівської області

 

Сцена

Фудкорти

Майстер-класи

Галявина

Лекторій

 

12:00- 12:30. Відкриття майстер-класів автентичної бойківської кухні в Україні 

 

Ведуча Радіо 

Люкс ФМ 

 Лана Квітнева  

 

10:00 -12:00

Розміщення майстрів на локаціях, підготовчі роботи для приготування страв

 

13:00-15:00

 

Майстер-клас з приготування бойківських страв:

 

«Грибна юшка» - Локація: біля відкритої альтанки

 

 «Ощипок»

Локація: п’єц на території 

 

«Бульбаники»

Локація: біля колиби

 

 

 

 

 

 

15:00-16:30

 

Ігри, розваги, вікторини, розіграші призів від організаторів

 

 

 

14:00-14:30

Забуті злаки, відродження в сучасній традиційній українській кухні, спадок предків.

дослідниця бойківської кухні

засновниця

етно-комплексу

"У Дворі"

Любов Кузик

15:00-16:00

Святковий концерт

 

Вокальний ансамбль "Розмарія"

 

Етно-гурт

"На Драбині"

 

Виконавиця українських пісень

Наталія Бабух

12:30-14:00

Представлення страв гостям кожним майстром. Спілкування з журналістами. Фото-сесії. 

 

 

 14:30 – 15:00

Презентація книги «Бойківська кухня»

 

Асоціація гірських провідників «Ровінь»

12:30-17:00

Дегустація страв гостями

15:00 – 15:30

Знайомство з історією та жителями села Довге

 

15:00-16:30

Екскурсія «Карпатське море»

Володимир Петриків –місцевий житель села Довге, історик, дослідник

 

Більше інформації на сторінці проекту в соцмережах.

З метою дотримання карантинних вимог та внутрішньої політики заходу просимо попередньо зареєструватись за посиланням:

В програмі можливі зміни!!!